Çalışma Saatleri: P.tesi-C.tesi 8:00 - 20:00

Kepenk sistemleri nedir?

Kepenk sistemleri nedir

Kepenkler dikey olarak çalışan kapılara verilen isimdir. Eski dönemlerde manuel olarak açılıp kapanan kepenkler yeni dönemlerde artık otomatik kepenk sistemleri ile çalışmaktadır. Bu sistemler işyeri, dükkan ve garaj gibi alanların korunması için özel olarak üretilmektedir.

Kepenk sistemleri çoğunlukla işyerlerinde tercih edilen bir sistemdir.  Hem koruma amaçlı kullanılmakta hem de estetik açıdan mekanlara önemli bir katkı sağlamaktadır. Her tür dükkan, işyeri, market ve mağaza için uygulanabilen kepenk sistemleri farklı malzemelerle farklı özelliklerde üretilebilmektedir. Gelişmiş bir kapı sistemi olan bu yöntem sayesinde mekanların kapalı kaldığı sürelerde güvenlik ihtiyaçları en iyi şekilde karşılanabilmektedir.

Kepenk sistemleri ve çeşitleri

Kepenk sistemleri kullanım alanlarına ve kişilerin tercihine göre farklı malzeme ile üretilmektedir. Her bir malzemenin kendine has sahip olduğu özelliklerden dolayı bu sistemlerde farklı özellikler taşımaktadır. En yaygın olarak tercih edilen kepenk sistemleri şöyledir;

Çelik kepenk sistemleri

Çelik kepenk sistemlerinde kepenkler çelik malzemeden üretilmektedir. Her bir mağaza ve işyeri için istenilen ölçüye göre özel olarak hazırlanmaktadır. Çelik kepenk sistemleri mağazaların camlı olan tüm alanları için en güvenli şekilde uygulanabilmektedir. Kapalı kaldığı durumlarda bu sistemlerin estetik görünümü ön plana çıkmaktadır. Bu ürünler üretildiği malzemeden dolayı yüksek mukavemet sahibi ürünlerdir. Patlayıcı ve yanıcı maddelere karşı yüksek dayanıklılık göstermektedir. Kullanıldığı mağazanın türüne göre istenildiği zaman mikro delikli ve pencereli tip üretim sayesinde kepenkler kapalı iken dahi vitrin sergileme olanağı bulunmaktadır.

Alüminyum kepenk sistemleri

Alüminyum kepenk sistemlerinde çoğunlukla 77 mm alüminyum malzeme kullanılmaktadır. Bu ürünlerin en önemli özelliği estetik yapıları ve istenilen renkte elektrostatik boyama alternatifleridir.  Görselliğe önem veren yapılarda alüminyum kepenklerin üzerine dijital baskı ile logo uygulanabilmektedir. Böylelikle iş yeri konseptini tamamlayan bir dış görünüm ortaya çıkmaktadır. Aynı zamanda kapalıyken vitrin sergileme desteği ile en çok tercih edilen modeller arasında yer almaktadır. Her tür yapı için istenilen ebatlarda hazırlanabilmektedir.

Denge Kepenk Sistemleri firması bu alanda üretim yapan en köklü ve güçlü markalardan birisidir. Marka bünyesinde farklı modellerde ve türlerde kepenk sistemleri satışa sunulmaktadır.